Volumen 53 – No. 2 – mayo-agosto – 2019
Different methods to determine the optimal ripening period of sugarcane cultivars
Irenaldo Delgado-Mora, Héctor Jorge-Suárez, Isaias Machado-Contrera
y María Teresa Cornide-Hernández
Caracterización química y energética del marabú cubano
Chemical and energy characterization of Cuban marabou
Omaida Quesada-González, Rafael Rodríguez-Macfarlane, Darnel de la Cruz-Guillén-Pérez
y Rosalía Esquivel-Figueredo
Influencia analítica del patrón utilizado en la determinación de almidón en azúcar crudo
Analytical influence of the starch pattern used in the determination of starch in crude sugar
Mabel Viñals-Verde, Yeider Rodríguez-Molina, Livan Alba-Gutiérrez y Jorge García-González
Estado del arte sobre determinación de β-damascenona en bebidas fermentadas y destiladas
State of the art on determination of β-damascenone in fermented and distilled beverages
Dacelis Borroto-Mato, Manuel Díaz-de los Ríos, Magdalena Lorenzo-Izquierdo, Arlyn Reyes-Linares
y Yanay Martínez-Pérez
Ahorro de agua: factor fundamental para la industria y la protección del medio ambiente
Water savings: fundamental factor for the industry and protection of the environment
Yaima Izquierdo-González, José Alberto Pérez-Hernández y Yohana de la Hoz-Izquierdo
Reduction in the production of rum during aging process and its relationship with the environmental conditions of solera
Idania Blanco Carvajal, Eric Estrada Medina, Oscar Vanella y Rodrigo Gabriel Bruni
Study of the optimal conditions for the adsorption of methylene blue on sugar cane bagasse pith
Daisy Dopico-Ramírez, Cristina Díaz-López, Vivian León-Fernández, Amalia Cámara-Pérez,
Alain Trujillo-del Bosque y Ana Nelis San Juan-Rodríguez
Estudio de la posibilidad de producción de ácido cítrico en el central azucarero Uruguay
Study of the possibility of production of citric acid in the Uruguay sugar factory
Eliany Abstengo Montero, Erenio González-Suarez, Luis Eduardo Guerra-Rodríguez
La región óptima para la hidrólisis enzimática en la producción de glucosa
The optimal region for enzymatic hydrolysis in glucose production
Mariano Felipe Cortés-Falcón, Inés de la Caridad Alomá-Vicente, Omar Pérez-Navarro
y Jorge Leyva-Mas
Alternatives for the treatment of wastewater from a sugar and yeast factory. Case study: Ciro Redondo sugar company
Yohana de la Hoz-Izquierdo, Yaima Izquierdo-González, Georgina Michelena-Álvarez
y Orly M. López-Delgado
Alternatives for anionic exchange resins regeneration in sugar refining no increasing soil salinity
Jorge T. Lodos Fernández